• Kantlijn

Vrijdag 12 juni 2020

Bijgewerkt op: 11 jan. 2021


 

Nostalgie

Brandend Zand

Verloren Land

Verlaten Strand

Loop op Blote Voeten

In het Hete Zand

Ruik het Zilte Zeewater

Hoor de Zeevogels Krijsen

Ruik de Houtvuren van de Kampongs

Ruik de vers geplukte bananenbladeren

Ruik de etensgeuren

Nu Verleden Tijd

Verloren land van mijn jeugd Gordel van Smaragd

Bali Eiland van de Goden

Verloren Moederland


Nu leef ik in Holland

Voel me verloren

Afgesneden van

Mijn Wortels

Een Tropische Plant

Die sterft van de Dorst

Mijn Herinneringen

Lijken meer Drogbeelden

Van een Dronken Man

Die een Fata Morgana ziet

In een Woestijn

Ik keer terug naar mijn Moederland

Als een Dwaze Oude Man

Die Vergeefs zijn Verloren Land

Van zijn Jeugd Zoekt

Maar het nooit Vindt

Want je stapt nooit twee keer in dezelfde rivier

Alles Veranderd

Ik ook

- Ronald Pessy

 

Foppe De Haringhoppe


Het is weer Korenwijndag, korenwijndag. Mevrouw, mag ik 1 korenwijn en doet u er maar een haring bij, haring bij en in het Oosterpark, zingen met koor en wijn doen we wellicht vanavond, geen tentharing en mag ik 1 suiker, doet u er maar 1 koffie bij één met een groep, veel bekijks, het leven is als een haring, dan hou je hem aan de staart in de lucht en glijdt hij naar binnen met korenwjjn als een rijpe vrucht.

Repeat...      

Haring Arie was er 1 van in de penarie, zijn kanariepietje was gek van haring, Arie bestierde de wallen met veel bombarie, Arie. Boomsma graag Koren en granen, noten op mijn zang, zanglijster, schijtlijsterbes bis, aap noot mies, maagdeninvliespindarotsje in de branding, verzanding van bikinibroekje, Lorelij mijn zeemeermin ik wil je gewaar worden en zoek je.  

   

- Marcel Bergmeyer 

ONWEER


Ik lig in mijn bed en het dondert.

Gewoonlijk ben ik vreselijk bang.

Wat me nu zo enorm verwondert

Is dat ik lichamelijk verlang…


De dekens trek ik over m’n oren.

Flitsen schieten over het behang.

‘t Zijn de knallen die ik niet wil horen,

Maar ik verlang, ik verlang, ik …


‘k Verlang naar mijn lief in mijn sponde

die mij met zijn lichaam bedekt.

Wie zei ooit: ‘Het is een zonde,

Zo raak je schandelijk bevlekt’?


Plots verschijnt zijn beeld voor mijn ogen,

Ik voel zijn handen om mijn gezicht…

Hij zal mijn liefdestranen drogen,

De ontlading na een bliksemschicht.


De regen valt in stromen uit de lucht.

Het gedonder komt diep uit de hel.

Ik ben gelukzalig en ik zucht.

De ontspanning na een hemels spel.


- Sytske van Bochove25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Thema: Amsterdam 750 jaar! We gaan een beetje vooruitkijken! Onder het mom je kan niet vroeg genoeg beginnen met nadenken over...😉. Over 5 jaar is het zover. In 2025....Dan bestaat Amsterdam 750 jaar

Thema Hittegolf! De een haat het de ander gedijt op de overvloedige warmte van de zon! We zitten er middenin! De zomer is net officieel begonnen en hup hij dient zich aan: de eerste hittegolf. Ben ji

Thema: Beschrijf een pijn, verdriet of gemis wat zo alomvattend was dat het verankerd leek in je DNA. En beschrijf het moment dat het zich verzachtte. (Het moment dat je in het toverschelpje blies als